Digitalizációs platformot készíett a Knorr-Bremse és a Műszaki Egyetem

Date

Állami támogatásból, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME) és a 4Sales Systems Kft.-vel közösen olyan digitális megoldásokat fejlesztett a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft., amelyek a minőségellenőrzés, a folyamatfelügyelet és a prediktív karbantartás során hasznosíthatók.

A projekt részeként fejlesztettek olyan kijelzőket, amelyek különböző forrásokból (SAP rendszer, vagy más, SQL-adatbázis) jelenítenek meg termeléshez köthető adatokat, köztük az elkészült alkatrészek számát. A Qlik Sense elnevezésű rendszer akár személyre szabott adatokat is képes megmutatni, automatikus adatgyűjtése a szakterületek adminisztrációját csökkenti.

Szintén a projekt eredménye az AGV elnevezésű automata anyagmozgatási rendszer, amely három autonóm anyagmozgató eszköz felépítményét, valamint a folyamatok megtervezését foglalja magába.

A BME-vel közösen a termelés monitorozására alkalmas kamerarendszer fejlesztése és integrálása volt a cél. Az egyetem Ipar 4.0 Technológiai Központjának munkatársaival, mesterséges intelligencia szakértőivel és fejlesztőivel egy mesterséges intelligencián alapuló képfeldolgozó rendszert fejlesztettek ki. A koncepció működőképesnek bizonyult, így a következő lépés a piacképes termékké fejlesztés lesz, amelyet bármilyen termelő vállalat be tud majd szerezni.

A teljes cikk az autopro magazin oldalán elérhető.

More
articles

Loading...