2 éves a BME ZKK

Date

Május 18-án tartotta 2 éves születésnapi ünnepségét a ZKK, a Z épület 9. emeletén.

A BME Zéró Karbon Központ azzal a céllal jött létre 2021-ben, hogy Magyarország dekarbonizációs céljainak elérését támogassa. A központ két éves fennállásának alkalmából egy állófogadás keretében látta vendégül partnereit (a kormányzati, tudományos és vállalati szektor képviselőit), akikkel a dekarbonizációs folyamaton az elmúlt két évben és jelenleg is együtt dolgozik.

A rendezvényen Kaderják Péter, a ZKK vezetője összefoglalta a ZKK eddigi eredményeit és folyamatban lévő tevékenységeit: a központ első két intenzív éve a villamosenergia-szektor és a földgáz szektor dekarbonizáció témakörei köré épült, valamint az „akkumulátor iparági stratégia 2030” végrehajtás támogatásának feladataira fókuszált, ezen kívül a csapat a közlekedészöldítés, az EKR piacfejlesztés és a zöld háttéripari fejlesztés területein is dolgozott. Klímasemleges gazdaság néven ősztől új kurzus indul a BME-n, melynek szerzői a ZKK munkatársai és külső szakértő kollégái.

A ZKK készítette a BME Klímastratégiai koncepcióját, mely jelentős lépés az Egyetem klímasemleges működése irányába, az elmúlt egy évben pedig kiemelt témává vált a hazai földgáz- és áramszektor importfüggetlenedési lehetőségeinek vizsgálata is.

More
articles

Loading...