Együttműködés felsőfokon – magasabb sebességre kapcsol a BME az ipari együttműködésekben

Date

Cikksorozatunk célja, hogy a Műegyetem jóhírét tovább erősítsük és bemutassuk mindazokat az erősségeket, amelyekkel fenntarthatjuk, illetve felkelthetjük a jelenlegi és jövőbeni egyetemi partnerek, nagyvállalatok érdeklődését a BME-vel közös projektekben rejlő lehetőségek iránt. Olyan, a jövőbe mutató, innovatív együttműködésekről számolunk be, melyek az egyetem és az ipar kooperációja során jöttek létre és amelyek a mindennapi életben is hasznosítható kutatási eredményeket eredményeztek. A beszélgetések középpontjában a BME – IPAR együttműködésekben rejlő lehetőségek a leghangsúlyosabbak.

A sorozat első részében Kotán Attilával, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kancellárjával beszélgettünk arról, hogyan válhatnak az egyetemek a gazdasági élet meghatározó szereplőivé.
Az egyetemek így válhatnak a gazdasági élet integráltabb szereplőjévé

A második cikkben dr. Greiner István, a Richter Gedeon Nyrt. kutatási igazgatója nyilatkozik arról, miért fontos az egyetemen az ipari szemléletű hozzáállás.
Fontos az egyetem ipari szemléletű hozzáállása

A márciusban indított online cikksorozatunk harmadik részében Sebők Katalinnal, az NKFIH innovációs elnökhelyettes asszonnyával beszélgettünk arról, hogyan növelhető az ipar és az egyetem együttműködése nyomán születő innovációs teljesítmény.
Kulcstényező az értékes tudás piaci hasznosulása

A március 19-én megjelent negyedik cikkben Szoboszlai Beátával, az MVM Csoport vezető közgazdászával beszélgettünk arról, hogy mennyire telitalálat volt a megújuló energiákra fókuszálni a kutatási programot a FIEK-kel.
A sikeres BME-FIEK együttműködés folytatására készül az MVM

“Az egyetem és az ipar közötti oktatási, kutatás fejlesztési együttműködés kibővítésével olyan regionális innovációs központ jöhet létre, amely a vállalatok és az egyetem számára egyaránt értékes.”- a részletekről Dale A. Martint, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatóját kérdeztük.
A FIEK-ben elvetett magból további nagy dolgok születhetnek

A hatodik interjúnkban Dr. Grad-Gyenge Anikóval beszélgettünk arról, hogy mennyire biztonságos kísérleti terepet nyújt a hallgatókban megbúvó vállalkozói készség fejlesztéséhez az a tavaly indult országos startup képzési program (HSUP), amelyhez a Műegyetem is csatlakozott.
Egyetemi szintű “alapozó” a startupok világához

Online cikksorozatunk áprilisi részében Vulkán Csabával, a NOKIA Bell Labs budapesti részlegének vezetőjével beszélgettünk a közösen elért eredményekről és arról, hogy miért tartja előnyösnek, hogy egyetemi kutatókkal dolgozhat együtt a vállalat.
BME-NOKIA: A FIEK projekt emelte magasabb szintre a közös munkát

A februárban indított cikksorozatunk elérkezett a nyolcadik részéhez, melyben Balázs Gergely a Rolls-Royce magyarországi ügyvezetője és a Műegyetem docense mesél a Hajtáslabor építéséről, jelentőségéről  és a jövőbeni tervekről.
FIEK: Új ipari partnerként a Rolls-Royce is készül a folytatásra

A májusi cikkünkben Szalay Zsolttal beszélgettünk a BME intelligens járművekkel kapcsolatos kutatásairól,  ZalaZONE tesztpályáról és arról is, hogy mennyire fontos a kutatás és a képzés szimbiózisa.
Ahol már a jövő mobilitását kutatják

More
articles

Loading...